Полицията закопча 10 бежанци от Афганистан

Незаконно пребиваващите са транспортирани в Дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци

Новини
10:33 - 08 Май 2020
1481
Полицията закопча 10 бежанци от Афганистан

10 нелегално пребиваващи в България граждани на Афганистан, сред които двама непълнолетни са били заловени от полицията в пазарджишкото село Добровница, съобщи „Марица”.

Информацията бе потвърдена от говорителя на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. 

„Действително в село Добровница вчера служители на РУ – Пазарджик и отдел „Миграция” са задържали десет чужденци без документи, всичките мъже.

Първо сигнал е бил подаден на тел. 112 от жителка на селото, а след това и кметът Гурко Митев е телефонирал на полицията. По първоначална информация става въпрос за афганистанци”, съобщи Мирослав Стоянов. 

Той допълни, че на две групи, най-напред са били задържани 8 човека, а после още двама. Местата на задържане са улица в селото и в покрайнините на Добровница. 

„Полицаите са си свършили работата при спазване на всички мерки за безопасност – шлемове, очила, ръкавици и прочие. 

„Мъжете са незаконно пребиваващи на територията на република България и като такива са транспортирани в Дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци.

Там са поети служители на ГД „Миграция” и „Гранична полиция”. Карантирани са. В момента властите работят с тях за да установят как са преминали държавната граница.”, сподели за „Марица” говорителят на ОД на МВР – Пазарджик.