Политолог : Целта на Пеевски е да стане премиер

Според Стойчо Стойчев политикът от ДПС поддържа имиджа на човек, на когото не му пука и говори това, което му е на сърцето

Новини
16:53 - 03 Февруари 2024
4026
Политолог: Целта на Пеевски е да стане премиер

Целта на Делян Пеевски е да стане премиер, вицепремиер или министър. Той вижда себе си като такъв. Това заяви по НОВА политологът Стойчо Стойчев.

„Не знам дали иска президентския пост. Не го блазни толкова председателското място в ДПС, колкото парламентът и МС. Тези места, в които може да управлява”, поясни Стойчев.

По думите му Пеевски никога не се е вписал в стила на ДПС. „Спомням си стари моменти от 2013 г., когато плашеше от парламентарната трибуна. После беше изчезнал. В момента очевидно е взел инициативата, поне що се касае до работа в парламента”, поясни Стойчев.

„Както и президентът, така и Пеевски имат достъп до информация, до която ние нямаме. Възможно е да знаят един за друг неща, които ние не и да си говорят през медиите, без да ги посочват. Другото по прозаично обяснение е, че Пеевски на периоди си харесва опонент и си разговаря с него задочно. По този начин поддържа имиджа на човек, на когото не му пука и говори това, което му е на сърцето”, каза още политологът.

Според него напрежението в коалицията е за пред избирателите, защото ги следят под лупа. Стойчев сподели, че не очаква да има големи изненади след ротацията.