Политолог: Мая Манолова прави тежка политическа грешка

Политика
15:59 - 02 Септември 2019
5929
Политолог: Мая Манолова прави тежка политическа грешка

Евентуална кандидатура на Мая Манолова за кмет на София ще бъде тежка политическа грешка, която вероятно ще й коства цялата политическа кариера. Това прогнозира политологът доц. Антоний Гълъбов пред Радио "Фокус". Според него Мая Манолова „няма управленски опит“. Докато управлението на Йорданка Фандъкова е „следено много близо от гражданите“.

„Строго погледнато, нейната кандидатура (на Манолова - б.р.) няма да постигне резултат, тъй като тя има зад гърба си дълъг политически опит. До последно продължавам да се надявам, че тя няма да допусне тази грешка“, коментира Антоний Гълъбов. Според него това ще компрометира работата й като омбудсман. „От друга страна независимо от резултатите на изборите, тя повече няма да може да разчита на такава обществена подкрепа, каквато има към момента“, казва политологът.

Антоний Гълъбов смята, че Мая Манолова няма подготовката да бъде кмет на София

Антоний Гълъбов казва, че е очаквал Мая Манолова да се подготвя за следващите президентски избори. „И смятах, че може би това е моментът да имаме първата жена президент. Ако г-жа Манолова се кандидатира за кмет на София, това ще бъде тежка политическа грешка за нея самата“, обясни анализаторът.

Според Антоний Гълъбов ГЕРБ ще „има по-слаби резултати“ спрямо предходните местни избори, но ще запази доминиращата си роля. „Слабият резултат на БСП на последните местни избори и мобилизацията през последните две години показва, че те ще имат по-добър резултат, но заради вътрешнополитическия климат няма да увеличат двойно кметовете си, както очакват“, каза още политологът.