Полша излъга смелите саудитци

Войчеш Шчесни спаси дузпа

КАТАР 2022
17:18 - 26 Ноември 2022
3019
Полша излъга смелите саудитци

Полша победи Саудитска Арабия с 2:0 в мач от втория кръг на група “С” на световното първенство.

В 13-ата минута Саудитска Арабия бе много близо до откриване на резултата. Мохамед Канно получи топката на границата на наказателното поле и изпрати мощен удар към вратата на Полша. Войчех Шчесни успя да извади топката, която бе насочена малко под напречната греда.

В 40-ата минута Мати Кеш прати остро подаване в накзателното поле на Саудитска Арабия, а до топката стигна Левандовски, който успя да я задържи в игра, а след това намери Пьотр Желински. Свободният Желински стреля и не остави никакъв шанс на стража Мохамед Аловайс - 1:0.

Три минути по-късно Салех Алшехри проби добре в наказателното наполяците, но след това бе съборен от Биелик. Ситуацията първоначално бе пренебрегната, но ВАР се намеси и викна съдията на монитора край тъчлинията. Дузпа за Саудитска Арабия. Салем Ал-Даусари се нагърби с отговорността да изпълни дузпата. Направи го, но изпълни разочароващо дузпата и Шчесни спаси, а топката стигна до друг футболист на Саудитска Арабия, който стреля, но отново полският вратар отби топката над вратата.

В 55-ата минута дойде най-добрият шанс за футболистите в зелено. Те отново навлязоха в наказателното поле на Полша. След сериозно разбъркване и неуспешно изчистване от полски защитник, Салем Ал-Даусари имаше шанс да стреля, но Войчех Шчесни отново се намеси страхотно и спаси "дружина полска".

В 69-ата минута Войчех Шчесни се намеси за пореден път. Салем Ал-Даусари опита изстрел от сериозна дистанция, но топката попадна в ръцете на стража. В 75-ата минута  Роберт Левандовски се откъсна от защитата на Саудитска Арабия, но стражът - Мохамед Аловайс, излезе далеч напред и стигна до топката първи, за да я изчисти.

В 82-ата минута Роберт Левандовски открадна топката след груба грешка на защитник на Саудитска Арабия и я прати под плонжа на стража - 2:0.