Порно звездата Сторми се срещна с прокурори за парите, дадени й от Тръмп

130 000 отишли в джоба й в края на първата президентска кампания на магната

Новини
10:49 - 16 Март 2023
1570
Порно звездата Сторми се срещна с прокурори за парите, дадени й от Тръмп

Порноактрисата Сторми Даниълс се срещна вчера с прокурори, които разследват случая с парите, платени ѝ от името на бившия президент Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на адвоката ѝ.

Новината стана известна в момент, когато Майкъл Коен, бившият адвокат на Тръмп, който е организирал плащането, даваше втори ден показания пред съдебен състав в Ню Йорк, който разследва случая. 

Плащането в размер на 130 000 долара е извършено през 2016 г., когато първата президентска кампания на Тръмп е била в последните си седмици, а Даниълс е водела преговори да се появи по телевизията, за да разкаже за предполагаем сексуален контакт с него, осъществен десет години по-рано. Коен ѝ е платил пари, за да мълчи и е уредил плащане на друга жена - по указание на Тръмп, казва той. 

Даниълс се срещна и отговори на въпросите на прокурорите от Манхатън и е готова да бъде свидетел, съобщи в Туитър нейният адвокат Кларк Брустър. Актрисата от филмите за възрастни му благодари в Twitter за това, че "ми помага в нашата продължаваща борба за истина и справедливост".

Коен заяви снощи след даването на показания, че ще продължи да предоставя на разследващите "всякаква информация и всякакво съдействие, от което те се нуждаят". Отчужден от Тръмп, Коен заяви, че не търси отмъщение или реванш. "Не става въпрос за него. Става дума за търсене на отговорност, за истината пред властта и за всичко останало между тях", каза Коен.

Даниълс заяви, че през 2006 г. е имала сексуален контакт с Тръмп, който не е искала, но не е отказала. Тръмп твърди, че това никога не се е случвало.