Постоянен арест за турчина, хванат с 7,62 кг екстази на "Капитан Андреево"

Топ
14:14 - 06 Април 2023
829
Постоянен арест за турчина, хванат с 7,62 кг екстази на "Капитан Андреево"

Състав на Хасковския окръжен съд определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо турчин, обвинен в трафик на 7,62 кг екстази през Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", съобщиха от Съдебната палата. Случаят с Д. К. (42 г.) е от втори април тази година.

Митничари на пункта откриха високорисковото наркотично вещество на стойност 190 500 лв. при проверка по метода "анализ на риска" на товарен автомобил, пътуващ от Германия за Турция. Дрогата - шест пакета със сини хапчета, беше укрита в арматурното табло на шофьорската кабина.

Обвиняемият е направил самопризнания, уточниха от съда. За решението си съдът е уважил аргументите на държавното обвинение, че е налице реална опасност Д. К. да се укрие или да извърши друго престъпление. Определението може да бъде обжалвано или протестирано в Апелативния съд в Пловдив.

Предишният случай на установен трафик на екстази през ГКПП "Капитан Андреево" бе на 21 февруари 2019 г., когато в автобус бяха открити 35 кг екстази за близо 1,4 млн. лева. Шофьорът на автобуса, 44-годишен турски гражданин, бе осъден на седем години затвор и глоба от 100 000 лева.