ПОТРЕС: Заловиха 61-годишен педофил, блудствал с няколко деца в Благоевград

Мъжът е заловен, след като посегнал на малчуганите на свой колега

Актуални новини
16:52 - 19 Август 2024
1608
ПОТРЕС: Заловиха 61-годишен педофил, блудствал с няколко деца в Благоевград

Окръжната прокуратура в Благоевград предаде на съд 61-годишен мъж за блудство с малолетни деца.

През 2022 г. мъж се сприятелил с 61-годишен колега. Запознал го със съпругата си и нейните малолетни деца – син и дъщеря. Познатият често оставал да нощува в дома на семейството. Постепенно се сближил с децата, възползвайки се от тяхната наивност. С времето мъжът спечелил доверието на родителите, като им предложил дори да се грижи за децата, когато те работели нощна смяна, и те се съгласили.

От ноември до декември 2023 г., оставайки насаме с децата, 61-годишният неколкократно извършил блудствени действия с тях.

До разкриване на престъплението се стигнало, след като постъпил сигнал за извършени престъпни действия от обвиняемия, спрямо половата неприкосновеност на непълнолетно момиче и задържането на извършителя от органите на МВР.

На мобилния му телефон били открити множество снимки и видеозаписи с участието на децата и други лица, видимо изглеждащи като малолетни и непълнолетни лица, спрямо които обвиняемият извършвал блудствени действия.

По образуваното досъдебно производство е била назначена и извършена специална експертиза на извършителя. В заключение станало ясно, че обвиняемият има отклонения в сексуалността, разстройство на половото влечение - педофилия.

Мъжът е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои делото да продължи в съда.