Потвърдиха ареста на турчин за контрабанда на над 11 кг. марихуана

Общество
14:31 - 05 Юли 2022
1105
Потвърдиха ареста на турчин за контрабанда на над 11 кг. марихуана

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд-Хасково, с което е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо турския гражданин Д. О. (51 г.), съобщиха от Съдебната палата.

Против него е повдигнато обвинение за трафика на 11,460 кг. марихуана на стойност 45 840 лева през граничните пунктове "Калотина" и "Капитан Андреево", съответно на 26 май и на 27 май т. г. при условията на продължавано престъпление. Разкриването на деянието стана месец по-късно след извършването на оперативно-издирвателни мероприятия. Дрогата бе открита изос??авена в чанта в контейнер за смет на трасе "Входящи товарни автомобили" зад гараж за извършване на щателна митническа проверка на "Капитан Андреево" на 28 май т. г. Апелативният съд анализира доказателствата по делото и прецени, че няма основания за отмяна на определението на Хасковския окръжен съд.

От самопризнанията на обвиняемия и показанията на свидетел, както и доказателствата по делото, съдът прецени, че е налице обосновано подозрение в голяма степен за съпричастност на Д. О. към контрабандата на наркотични вещества. Съдът прие, че има опасност от укриване при една по-лека мярка за неотклонение. Определението на Апелативния съд е окончателно.