Повдигнаха обвинение на задържания за подкуп служител на ДАНС в Пловдив

Новини
15:10 - 12 Ноември 2021
1527
Повдигнаха обвинение на задържания за подкуп служител на ДАНС в Пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 49-годишен служител на ДАНС, за това, че от септември до ноември три пъти е поискал различни суми на обща стойност 2250 лв. от фермер, за да не извърши действия по служба.

Служителят на Териториалната Дирекция на ДАНС- Пловдив, работил по направление „Земеделие“. Той извършвал проверки по повод постъпващи информации за неправомерно получаване на средства от ДФ „Земеделие“ от земеделски производители в областта.

Провел е няколко срещи с фермер, по време на които поискал и получил пари, за да не извършва проверки и да ги насочи към други обекти.

Служителят на ДАНС е бил задържан вчера при съвместна акция на Окръжна прокуратура - Пловдив и Дирекция „Вътрешна сигурност“ на ДАНС при получаването на втората парична сума.

По делото са извършени множество действия по разследването, включително обиски, претърсвания и изземвания, разпити на свидетели.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде направена преценка за внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в извършване на което Б.Х. е обвинен, е лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.