Повишиха заплатите в Столичния градски транспорт

Шофьорите ще взимат по 1150 лева след 1 април 

Общество
12:41 - 14 Март 2019
1584
Повишиха заплатите в Столичния градски транспорт

Шофьорите на Градски транспорт в София ще взимат по 1150 лева от 1 април. Заплатата ще бъде повишена след решение на общинските съветници в столицата. Те приеха  с пълно мнозинство доклада на кмета Йорданка Фандъкова за повишаване с 10 % на заплатите на шофьорите в градския транспорт. В същото време, пред сградата на Столичната община, ватмани и шофьори заявиха, че не са доволни от приетото решение. Те настояват основната заплата за водач на превозно средство да бъде 1250 лв. От 1-ви април съгласно решението на Общинския съвет, основната заплата ще бъде с размер 1150 лева. 

Увеличението на заплатите няма да бъде за сметка на цената на билета за пътуване в градския транспорт, която остава непроменена, уточни преди заседанието заместник-кметът Дончо Барбалов:

„Основата заплата от 940 лева ще стане 1150 лева. Надяваме се да имаме новопостъпили в резултат на вече двукратното увеличение - на два пъти увеличение на заплатите - веднъж с 10 % от 1-ви февруари и реално сега допълнителното увеличение. Ако погледнем това допълнително увеличение, в автотранспорта означава около 17 % увеличение на заплатите на водачите. Заплатите са важни, но не са единственият стимул. Много важно е да имаме и по-добри условия за работа“.