Пожарът в сметището край Цалапица е напълно потушен

Пламъците бяха загасени 15 часа след възникването им

Актуални новини
17:24 - 12 Октомври 2024
6456
Пожарът в сметището край Цалапица е напълно потушен

Напълно потушен е пожарът на регионалното депо за отпадъци в Цалапица, съобщиха от пресцентъра на Община Пловдив. Пламъците бяха загасени 15 часа след възникването им благодарение на добрата организация и синхрон в работата на институциите, допълниха от общината. По-рано днес бе съобщено, че огънят е бил локализиран. 


Цялата тежка техника ще продължи да запръстява превантивно мястото на огнището още няколко часа.  По билото и откосите на депото са депонирани купчини пръст, за да може да се реагира бързо при евентуално възникване на нов пожар. На място дежурни остават един противопожарен автомобил,  два булдозера, три самосвала и един багер, а доброволците от Доброволно формирование “Пловдив 112” заедно с екипи на Общинска охрана ще извършват пешеходен обход.

През изминалите часове на място бяха екипите на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" начело със старши комисар Васил Димов, както и кметът на община Пловдив - Костадин Димитров, заместник-кметовете, ръководителите на общински предприятия, както и представители на Регионалната здравна инспекция и Регионалната инспекция по околната среда и водите.