Пожарникари спасяват 250-килограмова жена с тумор като тризнаци

Актуални новини
15:50 - 11 Октомври 2021
2599
Пожарникари спасяват 250-килограмова жена с тумор като тризнаци

За пореден път пожарникари помагат на медици в област Велико Търново. В неделя следобед около 17 ч. е подаден сигнал на телефон 112 за жена със свръхтегло от 250 килограма, която има нужда от лекарска помощ.

Посоченият адрес се намира в Долна Оряховица, където отива екип на филиала за Спешна помощ в железничарския град.

Пациентката е едва на 41 години, но в крайна фаза на затлъстяване, окаяно състояние и с куп здравословни проблеми.

Един от тях е огромен тумор в корема, наподобяващ бременност с тризнаци. Парамедикът и фелдшерът не могли сами да се справят с пренасянето, затова потърсили съдействие от пожарната.

На мястото дошли трима огнеборци, които заедно с медиците извадили жената на носилка през прозореца на къщата, в която живее. Пренасянето им отнело повече от час.

Здравните работници предупредили за 250-килограмовата пациентка в Спешно отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, където на входа на звеното чакали още два екипа на местната противопожарна дирекция.

След извършване на прегледи и изследвания 41-годишната жена е върната обратно вкъщи и ще се търси вариант за специализирано хирургично лечение в Плевен.

Само преди две седмици огнеборците във Велико Търново отново бяха мобилизирани да помагат за транспортиране до областната болница на друг свръхтежък пациент. Той бе с тегло 150 килограма и с диагноза COVID-19.

Снимката е илюстративна