Позорът на Юнайтед - 31 години по-късно

Преди повече от три декади е записан такъв срамен резултат 7:0

Топ
16:35 - 07 Март 2023
1563
Позорът на Юнайтед - 31 години по-късно

Манчестър Юнайтед влезе в чернните хроники, след като записа най-позорното си поражение от най-големия си съперник Ливърпул. 0:7 на "Анфиилд Роуд" подряза крилете на играчите на Ерик тен Хаг, които се бяха устремили към четири трофея през този сезон.

След като спечелиха Купата на Лигата на 26 февруари, побеждавайки Нюкасъл с 2:0 на финала, Червените дяволи си повярваха още повече, след като доближиха във Висшата лига плътно лидерите Арсенал и Манчестър Сити, а също така продължават участието си и в други две надпревари - за Лига Европа срещу Бетис и за Купата на ФА срещу Фулъм.

Седемте шамара, които получиха край Мърси, са наистина тежко и унизително поражение, което феновете на Юнайтед не могат да преглътнат.

Последното такова е през декември 1931 година като гост на Уулвърхемптън, а 12 месеца преди това регистрират загуба с 0:7 и срещу Астън Вила, отново като гост.

Първата загуба на Ман Юнайтед със "седем на геврек" нанася Блекбърн Роувърс - през април 1926 година, и отново при визита на Червените дяволи.

Бившият играч на Манчестър Сити и настоящ популярен футболен експерт - Майка Ричардс, разкритикува звездата на Манчестър Юнайтед - Антони, след една от най-срамните страници в историята на клуба.

Според Ричардс, именно бразилецът е изиграл основна роля в краха на своя отбор.

"Нямаше комуникация между Диого Далот и Антони. От време на време изглеждаше сякаш играят с 10 човека, защото Антони не вършеше изобщо работата си. Първоначално не знаех дали позицията му е тактическа, но всички знаем колко добри са Анди Робъртсън и Трент Александър-Арнолд, така че бе логично някой да го държи изкъсо", коментира Ричардс.

"Да започнем с това, че не следеше играта - беше 8 метра встрани и от това можеше да се добие представа какво ще се случи. Антони трябваше да се връща на позицията си, но просто не го правеше. Бях объркан дали просто го мързи за отбора, или треньорът му е казал да стои там и да дебне за контраатаки.

Така или иначе, просто продължи да го прави отново и отново. Веднага щом губеха топката, той просто си ходеше. Говорим за един от най-важните мачове на Манчестър Юнайтед", допълни още той.

Антони спечели едва 20% от единоборствата на земята и нито едно въздушно такова. Именно това позволи на Ливърпул често да има числено преимущество в наказателното поле на Манчестър Юнайтед.

Антони не изрази публично мнението си след двубоя, но това направиха други играчи, които споделиха за срама от случилото се е позор за клуба.