Правната комисия ще гледа предложенията за мигрантите на Борисов и Пеевски

Предлага се увеличаване на капацитета на Гранична полиция за охраната на бежанските центрове и за засилване на охраната на границата

Новини
08:18 - 13 Март 2024
1350
Правната комисия ще гледа предложенията за мигрантите на Борисов и Пеевски

Внесените в понеделник от ГЕРБ и ДПС законодателни промени, предлагащи "радикални мерки" за справяне с кризата в сигурността, свързана с мигрантите, влизат на първо четене в парламентарната Комисия по правни въпроси. 

С изменения в Закона за администрацията се предлага увеличаване на капацитета на Гранична полиция за охраната на бежанските центрове и за засилване на охраната на границата.

Първите два подписа под предлаганите промени са на Бойко Борисов и на Делян Пеевски. 

Засилено полицейско присъствие по улиците на София обеща вътрешният министър в оставка Калин Стоянов след проведена преди ден в МВР среща с кмета на столицата Васил Терзиев.

До засилване на полицейското присъствие, най-вече в централната градска част и в районите със засилено присъствие на чужденци, се стигна след случаи на инциденти с участието на мигранти от миналата седмица. 

Повече полиция ще има и около центровете за настаняване на Държавната агенция за бежанците, които се охраняват от частна фирма.