Прецакване! Ева Вукадинова стартира 3 пъти в 2 манша и отпадна

Зимни
09:12 - 09 Февруари 2022
3084
Прецакване! Ева Вукадинова стартира 3 пъти в 2 манша и отпадна

Драматични първи олимпийски игри споходиха българското момиче в алпийските ски Ева Вукадинова. След като записа доброто 36-о място в гигантския слалом, но си счупи палеца, днес се наложи да стартира 3 пъти в 2-а манша на слалома. А накрая отпадна във втория манш.

Българската състезателка трябваше да направи втори старт в първия първия манш заради груба грешка на организаторите. Ева стартира с №66, но слаломирането й между вратичките приключи в средата на трасето. Докато се спускаше, точно преди да пропусне врата, човек от официалния екип по поддръжка на пистата почти й препречи пътя. Така Ева получи шанс за втори старт, след приключването на останалите състезателки, и този път успя да се класира за втория манш с 49-о място.

"Докато карах имаше човек по трасето и това доста ме разконцентрира, жалко, защото мисля, че първият ми опит беше много по-успешен от втория", коментира Ева Вукадинова пред БНТ.

По правило състезателите с по-задни стартови номера се спускат през по-малък интервал от време. Затова и реакцията за поправка на нередности по пистата от официалните лица трябва да е много бърза. За нещастие, именно такова външно обстоятелство, независещо от Ева Вукадинова, й попречи да запише по-добър резултат в слалома. 20-годишната българка е дебютантка на зимни игри и успя да спечели виза в последния момент.

Освен това, днес тя се състезава с малка шина върху скиорската ръкавица, заради контузията, която българката получи по време на първия манш от гигантския слалом в понеделник. В крайна сметка Ева Вукадинова не успя да завърши втория манш след грешка в средата на трасето.