Предизборни красоти: Кметът на Пловдив открива супер басейн

Актуални новини
12:11 - 25 Октомври 2019
3394
Предизборни красоти: Кметът на Пловдив открива супер басейн

Предизборни красоти заливат България - кметът на Пловдив Иван Тотев направи първа копка на нов плувен комплекс с басейн с олимпийски размери, който ще се намира непосредствено до съществуващия общински басейн "Младост" и до Център за спортна медицина и рехабилитация.

Шест години подготвяхме по този много труден проект, който е създаден по най-добрия възможен начин, енергоспестяващ и функционален, изфука се градоначалникът. Новият басейн ще е дълъг 52 метра и чрез подвижен мост и може да става на басейн с олимпийски размери /50 метра/ или да се раздели на два тренировъчни басейна по 25 метра. Заедно със съществуващия "Младост" за тренировки ще могат да се ползват три басейна.

Предвидени са още трибуни с 1100 седящи места и собствена пречиствателна станция. Проектът е на стойност близо 13 милиона лева, осигурени от общинския бюджет, разпределени в две календарни години.

Това е само един от много изцяло подготвени проекти, които се завещават за следващия мандат, за които ръководството на община Пловдив ще трябва просто да съблюдава работата по тях, защото всичко друго е изпълнено, посочи Иван Тотев. Той добави, че преди седмица е открита и процедурата за също изцяло подготвения проект "Модър-Царевец", с изпълнени отчуждителни процедури и осигурено финансиране.