Премахват незаконни постройки в „Орландовци”

Столична община извършва проверки в столичния квартал по указания на вицепремиера Красимир Каракачанов

Актуални новини
11:43 - 24 Април 2019
1904
Премахват незаконни постройки в „Орландовци”

Столичната община тръгва на проверки за незаконни постройки в софийския квартал „Орландовци”. Действията са предприети по указания на вицепремиера Красимир Каракачанов, а с тях се цели установяване и премахване на незаконни постройки по протежение на улиците "Дан Колов", "Лавандула" и ул."Сините камъни", намиращи се в столичния квартал.

Гражданите са представили и подписка, в която се посочва, че на територията се формира незаконно поселище, а кварталът се превръщал в гето. Жители на района се оплаквали от влошаване на качеството на живот и от зачестилите престъпления.

Поради тази причина Каракачанов е предприел мерки, като е изпратил подписката до Йорданка Фандъкова с настояване да се извърши незабавна проверка, да се установи броят и видът на незаконните постройки и да се започне премахването им.

В отговор "Общински строителен контрол" при Направление "Архитектура и градоустройство" образува проверка и възлага започването на процедурата по установяване и премахване на незаконните постройки във формиралото се гето. Каракачанов е разпоредил на заместник-председателя на ПК "Обществен ред и сигурност" в Столичния общински съвет Карлос Контрера да извърши проверка.

Контрера е установил, че в годините има значителен брой оплаквания и проблеми в района на улиците "Дан Колов", "Лавандула" и "Сините камъни" в кв."Орландовци".