Преместен митнически шеф отрича да познава баща и син Димитрови

Политика
16:21 - 24 Април 2024
1371
Преместен митнически шеф отрича да познава баща и син Димитрови

"Дали ми е оказван натиск, дали съм бил питан да бъда преместен, аз ще помоля комисията и председателя да не отговарям на този въпрос, тъй като тази информация е предоставена на разследващите и прокуратурата и съм подписал, че няма да разгласявам нищо, свързано с досъдебното производство", каза пред временната комисия в парламента Георги Господинов. Той е един от преместените от "Капитан Андреево" в друго митническо звено.

"Не съм получавал информация народни представители да са влияели по някакъв начин, да са лобирали за определено превозно средство. В даден период е имало присъствие на народни представители, но то не е било по отношение на работата на Агенция "Митници", съобщи Господинов.

Той бе категоричен също, че не му е известно обвинените в контрабанда Марин и Стефан Димитрови да са посещавали граничен пункт "Капитан Андреево" и да са се срещали с негови колеги.

Господинов разказа, че е бил преместен на 22 март 2024 г. без да получи никакво обяснение. До това се е стигнало след прессъобщение от пресцентъра на Агенция "Митници", а мотивът бил, че има информация от външни партньорски служби за корупционни практики. "Вчера от вашата комисия разбрахме, че това не е така", каза Господинов.