Премиерът поздрави Ивет Горанова

Общество
17:41 - 05 Август 2021
1837
Премиерът поздрави Ивет Горанова

Премиерът Стефан Янев поздрави олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова. В своя фейсбук профил министър-председателят написа следното:

Поздравявам най-сърдечно Ивет Горанова за Олимпийската титла по карате на игрите в Токио. С триумфа си тя накара всички нас да се чувстваме горди.

Благодарение на нейните усилия химнът на България беше чут от целия свят по време на Олимпиадата. Нека постижението ѝ да бъде стимул все повече млади хора да се обръщат към спорта!

България се гордее и с другите три медала, завоювани до момента – на Антоанета Костадинова, Тайбе Юсеин и Евелина Николова. Тяхната отдаденост, усилия и хъс са причината страната ни да се прославя по целия свят. Пожелавам още по-високи постижения на всички български спортисти и на следващите големи състезания!

Благодаря на Мария Гроздева за десетките отличия и невероятните успехи през годините, с които винаги е давала повод за гордост на всички българи. Надявам се да остане близо до спорта и да предаде безценния си опит и на по-младите състезатели, които сега започват кариерата си. А сега с надежда очакваме мача на Стойка Кръстева, която излиза в битка за златото само след няколко дни. Нека знае, че цяла България стои зад нея и я подкрепя!