През 2020 -та: Водни забавления и глезотии очакват софиянци (ГАЛЕРИЯ)

В парк "Възраждане" строителство стартира, хората чакат своя аквапарк, изграден на площ 6.5 дка

Новини
17:47 - 08 Април 2019 (обновена)
3383
През 2020-та: Водни забавления и глезотии очакват софиянци (ГАЛЕРИЯ)

Нещо дългоочаквано и жадувано от жителите на София съвсем скоро ще стане факт - първият аквапарк в столицата. Той ще отвори врати през 2020 година, а през март стартира и строителството в намиращия се в "Зона Б-5" парк "Възраждане".

Екип на Lupa.bg инспектира на място как вървят дейностите, а жителите в столичния квартал в центъра не мрънкат и не се противят за вдигащия се шум, тъй като искат площта в парка да стане една от най-хубавите в София.

Преди години отвори врати нов филиал на комплекса "Спортна София", където се практикува футбол на открито и в зала, волейбол, баскетбол, тенис на корт и тенис на маса.

Малко по-късно заблестяха и алеите на парк "Възраждане", където децата от квартала, а и не само те, разбира се, играят, родителите отмарят.

В края на миналата година беше обявен и новият проект - аквапарк, за който ще трябва още малко търпение. Първите копки вече бяха направени, полагат се основите.

В него ще има открити и закрити басейни, пързалки и СПА център с минерална вода.

Столична община ще инвестира в него малко над 9 милиона лева. Върху терена ще бъдат изградени две функционални зони.

Допълнителни екстри към почти 25-те декара площ са паркова част с много растителност, 130 пейки, 2 чешми, 40 шезлонга, 4 основни подхода, които ще осигуряват бърз транзитен достъп от и до съществуващия в близост търговски център, парк "Възраждане", " Спортна София", детска градина, училище, магазини и градския транспорт.

На близо 6.5 декара ще бъде реализиран аквапаркът- ще бъдат изградени 5 басейна, три от които детски, с множество водни атракциони за деца, включително и три водни пързалки - с височина 8 м, като до тях ще се допускат посетители над 130 см.

СПА центърът ще бъде с голям подземен минерален басейн. Размерите му ще бъдат 25х15 м и ще разполага с 6 коридора. Ще има удобни съблекални, както и места за отдих и хапване. Той ще може да служи и за тренировка на плувци.

Прогнозите са, че строителството ще отнеме около 10 месеца и до края на 2019 г. трябва да е готов, а пускането му в експлоатация ще бъде за първите топли дни на 2020-та.