Президентът обсъди мерки за опазване на военните

Румен Радев попита дали частите на армията са снабдени с предпазни средства

Новини
14:23 - 19 Март 2020
1946
Президентът обсъди мерки за опазване на военните

Извънредните мерки за гарантиране здравето на военнослужещите в Българската армия по осигуряване на бойно дежурство и обучение на личния състав обсъди президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с висши военни, съобщиха от прессекретариата на държавния ни глава.

В срещата участваха военният министър Красимир Каракачанов, изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, ген. Любчо Тодоров, командващ на Съвместното командване на силите, генерал-майор Михаил Попов, командир на Сухопътните войски, генерал-майор Цанко Стойков, командир на Военновъздушните сили, и бригаден генерал Митко Григоров, директор на дирекция „Логистика“ в Щаба на отбраната.

Президентът получи уверение, че са въведени мерки за наблюдение на здравословното състояние на личния състав и се работи за снабдяването с предпазни средства на формированията от Българската армия, които не спират да  изпълняват своите задачи.

Военните трябва да съхранят своя потенциал за участие в действия в помощ на населението за предотвратяване и преодоляване на последствията от бедствия, аварии и катастрофи, както и за изпълнение на задачи по охрана и отбрана на обекти от критичната инфраструктура, обединиха се участниците в срещата.