Присадиха коса на момченцето, зверски пребито от пастрока си

Новини
17:30 - 16 Януари 2024
1936
Присадиха коса на момченцето, зверски пребито от пастрока си

Операцията на 5-годишното дете, което беше обезобразено от приятеля на майка си - 35-годишния Петър Чернев, е преминала успешно. Момченцето се възстановява след като екип от хирурзи на УМБАЛ "Свети Георги" е направил пластика на главата и му е присадена кожа на мястото, където детето е имало огромна рана. 

"Детето е спокойно и поддържа постоянна връзка със социалния работник, който е неизменно до него. Възстановява се добре", каза пред Нова тв Донка Аргирова, директор на Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив.

"Бащата на детето е с него още от неделя, но не е официалният му придружител в болницата", добави още Аргирова.

След като се възстанови, детето ще остане в Център за настаняване от семеен тип, докато съдът прецени за какъв срок ще удължи мярката за закрила. Съдът трябва да реши и на кой родител ще бъда присъдени родителските права. 

Гергана Тошкова, директор на Центъра за настаняване от семеен тип, обясни, че очаква детето да бъде изписано до седмица. Според наблюдаващите го социални работници емоционалното му състояние е спокойно. 

Вчера стана ясно, че биологичният баща е изявил желание да се грижи за момчето. Междувременно от прокуратурата са внесли искане в съда майката Стела Алексиева да бъде задържана под стража. В момента тя е с най-леката мярка за неотклонение "подписка". 

От 9 януари насам Алексиева не се е поинтересувала какво се случва със сина ѝ, каза Тошкова.