Продаваме шампиона Карлос Насар на Бахрейн за $1 млн.?

Ако тежкоатлетът спечели златен медал и постави световен рекорд в поне едно движение, това ще вдигне още повече цената му

Париж 2024
13:16 - 06 Август 2024
1346
Продаваме шампиона Карлос Насар на Бахрейн за $1 млн.?

Източник от щангите разкрива, че българският фаворит за златен медал на олимпиадата в Париж Карлос Насар ще бъде продаден в Бахрейн след края на игрите. Сумата за тежкоатлета от Червен бряг може да надхвърли 1 милион долара, но ще трябва да вдига за арабското островно кралство, където ще се проведе световното първенство в края на годината. В сделката пръст има и мутренска групировка, която е инвестирала много пари в щангиста, пише най-тиражният столичен седмичник "Уикенд".

Именно силоваците ще приберат една част от сумата за световния и европейски шампион, а друга ще влезе във федерацията по вдигане на тежести. Става въпрос за групировка, която вършее основно по морето. Там преди 2 години Насар беше спипан да шофира надрусан с амфетамини, а отделно в колата му откриха марихуана. Същите приятелчета сега участвали и във финансирането на престоя на Насар в Париж.

В навечерието на олимпиадата нашият отказа да се присъедини при отбора ни в олимпийското село в Сен Дени. Първо се подготвяше в Асеновград, докато останалите бяха две седмици на лагер в Дижон под ръководството на старшията Иван Иванов и личния треньор на Насар – Пламен Братойчев. След това Насар замина за Париж отделно от другите и демонстративно си нае разкошна къща в покрайнините на френската столица. Освен това си доведе личния масажист Атанас Литков и готвача Жечко Стоянов.

Не стана ясно кой точно ще носи отговорност за подготовката на Карлос Насар, който все пак по регламент трябваше да се появи в олимпийското село най-късно на 1 август, за да е на разположение на проверяващите за допинг. Нашият ще вдига на 9 август, когато е турнирът в кат. до 89 кг. Не е ясно дали Насар ще спази поне графика за тренировки на българския отбор, както и местата на провеждането им – зала и фитнес-център в селото.

На олимпиадата Насар се цели не само в златото, а и в подобряването на световните рекорди в категорията. В изтласкването той е рекордьор с 223 кг, а по-рано тази година на състезание в Германия вдигна 226. Постижението обаче не беше признато, тъй като се взимат предвид само резултати от олимпийски игри, световни и европейски първенства и Световна купа. Насар ще атакува и рекорда в изхвърлянето, който в момента е 182 кг и принадлежи на колумбиеца Джейсън Лопес. През април на турнира за Световната купа в Пукет нашият вдигна 181 кг и подобри предишното най-добро постижение в това движение, само че бързо след него Лопес се справи с един килограм повече.

В щангите коментират, че ако Насар спечели златен медал и постави световен рекорд в поне едно движение, това ще вдигне още повече цената му в предстоящата сделка с Бахрейн. Пазарлъците с арабите стартираха още в мандата на предишния шеф на федерацията Ариф Маджид, който обаче бе свален от поста, където го смени Антон Коджабашев.