Продават на търг за близо 29 милиона ултралуксозния самолет на Васил Божков

Купувачът ще брои още 970 000 евро за прегледи, монтаж на двигателя, инженеринг...

У нас
17:34 - 10 Януари 2024
26992
Продават на търг за близо 29 милиона ултралуксозния самолет на Васил Божков

Мегалуксозният самолет за 45 млн. долара, който милиардерът Васил Божков показа за първи път през 2020 г., се продава в момента на повече от тройно по-ниска цена - за 28 739 600 лв. без ДДС. Обявата за продажбата е качена в регистъра на Камарата на частните съдебни изпълнители днес.

Подробности по спецификацията сочат, че прекрасната метална птица “BOMBARDIER GLOBAL 5000 GFVD” е регистрирана у нас на 11 юни 2020 г. и бъдещият ѝ нов собственик може да се радва на редица екстри. Самолетът е проектиран специално за Божков, за да може вътре да провежда бизнес срещи. Но това не е само офис на крила, защото има и луксозна спалня, а салонът е приспособен и за забавление, има и разкошна кабина за релакс и спа.

Бомбардиерът бе летял няколко пъти до Франция, Италия, Гърция, Русия и Дубай. Като цяло може да се каже, че е чисто нов. Той има най-широката кабина в своя клас.

Високата технология КА-БАНД позволява на пътниците да разполагат с интернет по всяко време, осигурява видеоконферентна връзка и стрийминг.

Този самолет притежава и други изключителни качества - може да излети и да се приземи и на най-късите писти, доброто сцепление на колесниците пък позволява машината да се приземи и върху мокър асфалт и най-лоши метеорологични условия. На борда могат да се качат 18 човека, включително с екипажа.

В обявлението е отбелязано, че върху въздухоплавателното средство има вписани три залога и пет запора - на различни основания. Самолетът се съхранява в оторизиран сервиз, съгласно всички международни стандарти. Той е консервиран и за да се въведе в летателен режим новият му собственик ще трябва да направи следните допълнителни разходи - общо 970 000 евро за прегледи, повторен монтаж на двигателя, инженеринг от страна на притежателя на сертификата и за съставяне на констативни протоколи по цялата тази процедура, която ще отнеме поне 3 месеца след покупката. Оглед на самолета може да бъде направен от 12 януари до 12 февруари т.г. Началният час на търга е на 13 февруари от 09:00 ч. в Софийския районен съд, съобщава Флагман.