Проклятието "Хари Кейн" застигна и Байерн

Грандът от Мюнхен е без трофей за първи път от 12 години

Спорт
13:00 - 09 Май 2024
3116
Проклятието "Хари Кейн" застигна и Байерн

За първи път от 12 години Байерн Мюнхен няма да вземе нито един трофей, след като отпадна от Реал Мадрид в Шампионската лига.

Преди това баварците загубиха Бундеслигата, където шампион е Леверкузен, а по-рано през годината отпаднаха от турнира за Купата на Германия, губейки сензационно от Саарбрюкен във втория кръг. За Суперкупата РБ Лайпциг спечели с 3:0.

За последно Байерн не успя да вземе трофейл през сезон 2011/2012 година, като оттогава баварците спечелиха Бундеслигата 11 пъти, 5 пъти националната купа и Суперкупата, а също така взеха Шампионската лига два пъти и два пъти Световното клубно първенство.

Във фенските среди вече се говори за проклятието Хари Кейн, който пристигна в Байерн, за да спечели трофей, но няма да може да го направи тази година, въпреки че изигра страхотен сезон. Хейн бе звезда във Висшата лига с Тотнъм, но така и не вдигна купа, като единствената такава е в приятелския турнир Ауди Къп през 2019 година. Англичанинът вече се превърна в герой на множество мемета и видеоклипове, които наводняват интернет.

Всъщност английският нападател ще стане голмайстор в Бундеслигата, а в момента води и листата в Шампионската лига с 8 гола, като Винисиус и Родриго от Реал са с 3 по-малко, а може да се предположи, че ще е изключително трудно да го настингат за един мач.