Прокуратурата: Бобоков си пише с Prezident - Rumen Radev

Общество
11:00 - 02 Юли 2020
3512
Прокуратурата: Бобоков си пише с Prezident - Rumen Radev

Специализираната прокуратура публикува част от текстова комуникация между "лице с имунитет" и обвиняемия Пламен Бобоков. Въпросният човек може и да е, а може и да не е, президентът Румен Радев. Съобщението е във връзка с множеството запитвания от медии, високият обществен интерес и с цел представяне на обективната истина, съобщиха прокурорите.

Комуникацията се публикува с разрешение на наблюдаващите прокурори,съгласно чл. 198 НПК. Същата се съдържа в експертиза на мобилен телефон, ползван от Пламен Бобоков.

Анализът на комуникацията установи размяна на съобщения между посочените лица със следното съдържание:

Пламен Бобоков си пишел и с Prezident - Rumen Radev

На 29.09.2019 г. в 16:15 ч. Plamen Bobokov изпраща на Prezident - Rumen Radev съобщение с текст: "Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!......Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!".

Пламен Бобоков си пишел и с Prezident - Rumen Radev

Горното се публикува и с оглед поредно изнасяне на неверни твърдения вефира на национална телевизия.

Пламен Бобоков си пишел и с Prezident - Rumen Radev

Анализът на информацията, съдържаща се в изготвената експертиза и приложенията към нея, продължава.