Прокуратурата с 3 акции в 3 области

Новини
11:05 - 18 Август 2020 (обновена)
1544
Прокуратурата с 3 акции в 3 области

На територията на страната под ръководството на съответните компетентни прокуратури се провеждат акции по противодействие на конвенционалната престъпност в 3 области - Ловеч, Плевен и Пловдив. Това съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

Специализирани полицейски акции се провеждат в селата Розино и Христо Даново, област Пловдив, в гр. Койнаре, обл. Плевен, в селата Радювене, Скобелево и Лисец, обл. Ловеч и в гр. Троян и селата Бориме, Орешак и Радево.

Карловските села Розино и Христо Даново са обсадени от полиция. В момента там се провежда акция по превенция на битовата престъпност.

"Седем са арестувани за притежание на акцизни стоки без бандерол и за пиротехнически изделия без разрешително. Срещу задържаните са образувани бързи производства", коментира пред 24plovdiv.bg шефът на областната дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев.

 
Отделно 22 души с криминални прояви са били доведени в районното управление в Карлово за "профилактиране", след което са били освободени.

По време на операцията са проверени общо 134 души и 121 автомобила.

Съставени са 28 акта. Девет от тях са по Закона за МВР, един - по Закона за горите, а останалите са за нарушение по пътищата.

Очаквайте подробности.