Прокуратурата : Убиецът на украинката се опита да избяга

Задържахме го с подготвен багаж, обясниха от държавното обвинение

Общество
15:04 - 23 Май 2020
3390
Прокуратурата: Убиецът на украинката се опита да избяга

Нови данни за убийството в Слънчев бряг, при което бе зверски заклана 61-годишна украинка, разкриха днес от прокуратурата в Бургас. Това всъщност е и първата официална информация за убийството, станало на 21 май.

Извършителят Павел Г. на 63 г. не само, че не се е предал сам, но се е опитал да избяга от местопрестъплението. Той е задържан с подготвен багаж, в който са открити неговите документи и на жертвата и голяма сума пари. Убиецът е задържан по-малко от три часа след клането. По време на разследването е установено, че убийството е осъществено в коридора на втория етаж на хотел "Българска роза" в курорта. Причина за смъртта са множество прорезни и прободни рани нанесени с нож във врата на пострадалата. Оръжието, с което е причинена смъртта на жената, е установено от полицейските служители.

Днес по искане на Окръжна прокуратура Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Павел Г. Той е с повдигнато обвинение за умишлено причиняване на смъртта на неговата съпруга – 61-годишна украинска гражданка. 

Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Павел Г. може да се укрие или да извърши ново престъпление. Той се мотивира с предвидената в закона висока санкция за извършено убийство - от 10 години до 20 годни „лишаване от свобода“.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Днешното заседание премина без присъствието на журналисти, на които бе отказан достъп до сградата. Обвиняемият пък бе вкаран набързо в Съдебната палата през подземния паркинг, съобщава 24 часа.

Снимки: Флагман