Пролетни порои през почивните дни

Температурите ще се движат между 13 и 18 градуса

У нас
08:11 - 19 Април 2024
5547
Пролетни порои през почивните дни

В следващите дни над страната ще преминат 2 средиземноморски циклона със солидно количество пролетни валежи от дъжд. Температурите ще се задържат в стойности, близки до нормалните за тази част на годината.

В петък валежите ще започнат следобед в Югозападната част на страната с по-съществени количества в планините, където във високия пояс ще превали сняг. Възможна е оскъдна гръмотевична активност. Вятърът – слаби до умерени студени пориви от изток. След като температурите призори се приближиха до нулата, следобед ще се движат между 13 и 18 градуса. Петъчните облаци и валежи са периферията на циклон с център над Гърция, който ще продължи движението си на изток. При южните ни съседи, особено в Централна Гърция, времето ще е откровено опасно с проливни валежи и гръмотевични процеси с риск от наводнения. За броени часове ще се акумулират около 100 литра на квадратен метър.

В събота у нас ще вали най-вече в южните и източните райони. По Черноморието дъждовете ще са временно интензивни. В часовете следобед и вечерта на Запад ще се оформят гръмотевични облаци с краткотраен валеж. Вятърът ще е студен от север, дневните температури – между 12 и 17-18 градуса. По-хладно ще остане в Източна България

В неделя температурите ще са с градус по-високи, но ще остане мрачно и облачно. С преминаването на още един циклон се очакват интензивни валежи с гръмотевична активност по студения фронт в централните и източните райони. Ще има риск от пролетни бури с градушка.