Протестът блокира Триъгълника на властта (СНИМКИ)

Новини
09:35 - 11 Октомври 2021
4161
Протестът блокира Триъгълника на властта (СНИМКИ)

Тежкотоварни камиони на пътностроителните фирми, които протестират пред сградата на правителството блокираха движението по булевард „Цар Освободител“ в отсечката от улица „Георги Раковски“ до района на президентството.

Движението на автомобили в центъра на столицата е затруднено, засилено е полицейското присъствие.

Строителите от Българската браншова камара „Пътища“ протестират с настояване да им бъде изплатено дължимото за извършените ремонти. Искат и оставката на министъра на регионалното развитие Виолета Комитова.

Около 8,40 часа пътните строители блокираха и движението по бул. „Дондуков“, така че към 9 часа около „триъгълника на властта“ не може да се преминава с автомобили, осигурено е движението само на трамвайните линии, които тръгват от района на протеста.

„Да си пътищар е гордост“ – това е един от плакатите, опънати от протестиращите, а около 130 тежкотоварни камиони са в центъра на София.

„Не може тези хора в тези каменни сгради... ние сме ги назначили да работят за нас, а ние работим, а не трябва да ядем според тях“, каза един от протестиращите шофьори.

„Министърът защо не каза, че няма пари, когато му работихме, а сега ни спират парите“.

Изпълнителният директор на Браншова камара „Пътища“ инж. Лазар Лазаров отрече пред БНР протестът да е политически. Според него оставката на министър Виолета Комитова няма да задълбочи кризата.

„Проблемът се е задълбочил достатъчно много и точно поради тази причина се иска и нейната оставка, поне за да не се задълбочава още повече, защото влизаме в зимен период. В момента, който започнат да стават пътнотранспортни произшествия вследствие на непочистени пътища, загуби, хора да остават в снега, за да не могат да преминат, тогава проблемът става всеобщ“, каза той пред програма „Хоризонт“.

Много е засилено полицейското присъствие. В два кордона от полиция и жандармерия е опасана сградата на правителството и тази на близкия Партиен дом.