Протестиращи срещу беззаконието по пътищата се срещнаха с общински съветници в София

Искат и оставката на общинския съветник Благовест Георгиев

Актуални новини
14:31 - 23 Май 2024
1087
Протестиращи срещу беззаконието по пътищата се срещнаха с общински съветници в София

Участници в шествията, организирани с настояване да спре беззаконието по пътищата се срещнаха с общински съветници пред сградата на Столичната община.

Шумно, със сирени, свирки и клаксони пешеходното и автомобилното шествие навлязоха пред сградата на Столична общи на улица "Московска". За среща с протестиращите от сградата на общината излязоха общински съветници от различни политически сили.

Протестиращите настояха за оставката на общинския съветник Благовест Георгиев заради рецидивиращо поведение на пътя. Петя Иванова от "Ангели на пътя" заяви, че 80 процента от семействата в Сдружението са загубили дете в пътно-транспортно произшествие.


Нинела Върбанова апелира за това повече да не бъдат прикривани нарушенията на хора на обществени позиции.

"Всички добре знаем, че повечето случаи се прикриват на политици, на съдии, на прокурори, на общинари, на депутати, на министри, на заместник-министри. Всяко прикриване на едно такова нарушение е стъпка към пътно убийство на дете, на младеж, на наши близки, а утре - на ваши близки. Трябва оттук нататък да има абсолютна нетърпимост", обясни тя.

Протестиращите поставиха и проблема с новата организация на движението на "Патриарх Евтимий" и "Фритьоф Нансен", като апелираха общинските съветници да подадат сигнал в Прокуратурата. В 15:00 часа протестиращите се събират пред сградата на Съдебната палата, където се очаква да бъде даден ход на делото, свързано с убийството на пешеходна пътека на 14-годишния Филип.