Протоколен гаф на КСНС: Рая Назарян стоя "диван чапраз" като Урсула при Ердоган

Единствената дама е избутана встрани, а партиен лидер стои между президента и премиера, възмути се Найо Тицин

Политика
14:25 - 04 Октомври 2024
10940
Протоколен гаф на КСНС: Рая Назарян стоя "диван чапраз" като Урсула при Ердоган

Очевиден протоколен гаф се получи на днешния КСНС при президента Радев. След края на заседанието, присъстващите политици се събраха за общо медийно изявление.

Единствената присъстваща дама - парламентарният шеф Рая Назарян, обаче остана встрани от маститите партийци и се оказа почти изтикана от кадър.

     

Възмущението си от нелепата ситуация изрази пиарът на "Промяната" Найо Тицин, който реагира остро във фейсбук. Журналистът се разгневи, че Назарян е избутана встрани, а в същото време лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе застанал на "първа линия" - между президента Радев и премиера Димитър Главчев.   

Добре де, как може председателят на Народното събрание и единствена жена на КСНС да бъде забита встрани на общото изявление?! В същото време партиен лидер да се намърда по средата между Президента и Министър председателя?! Що за липса на протокол и на възпитание?, написа Тицин във фейсбук. 

Гафът веднага събуди актуална аналогия - положението на Рая Назарян бе сравнено с това на шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен при посещението й в Турция през 2021г. Тогава фон дер Лаен изпадна в унизително положение, след като президентът Реджеп Ердоган отказа да седне с нея като с равна по ранг.

Служителите на Ердоган бяха предвидили единствено две кресла, на които – след кратък момент за снимки – седнаха Ердоган и Шарл Мишел. Видимо обърканата и раздразнена Урсула фон дер Лайен се настани на близкия диван.