Пулев: След аркадата се хвърлих да пребивам румънеца

Боксьорът се надява на реванш с Оскар Ривас, от когото загуби на олимпиадата в Пекин през 2008 г.

Бокс
21:09 - 27 Март 2019
1975
Пулев: След аркадата се хвърлих да пребивам румънеца

Българският боксьор Кубрат Пулев е доволен от представянето в кървавата си победа над румънеца Богдан Дину. Кобрата призна, че след аркадата над лявото око си е мислел, че може да загуби мача, но се е хвърлил с всички сили да го спечели.

„Доволен съм, но има и неща, които трябва да подобрявам. Ако бях перфектен, сега щях да се чудя какво да правя.

Мачът беше доста труден, особено в четвъртия рунд, когато усетих, че може и да загубя.

След като ми отвори аркадата, той се юрна да ме убива, но нещата не му се получиха. В крайна сметка за това тренирам толкова много, за да може волята ми да е на друго ниво”, обясни Пулев за битката.

Кобрата сподели, че е с 12 шефа над окото и похвали медицинския екип, който му е помогнал в хода на мача.

„След аркадата нямаше каква друга тактика да се мисли. Или трябваше да се втурна да го утрепвам, или трябваше да се предам.

Положението беше тежко, аркадата бе голяма и дълбока, черепът ми се виждаше.

След като така се развиха неща, не ми оставаше друго, освен да давам всичко от себе си и да го размазвам”, каза още боксьорът.

„За разлика от предишния мач с Фюри, тук имаше всякакъв вид драма. Беше малко като в „Кървав спорт” и „Роки”, но човек не си избира мачовете и противниците, не знае как ще се стекат обстоятелствата по време на мача.

Фюри го водех през цялото време. Тук диктувах в началото, но след това настъпиха обрати.

Имаше предупреждения, отброяване, после го чакаха да се изправи. Такова нещо не бях виждал дори при аматьорите, където съдиите са подкупни”, каза още Кобрата.

Пулев си пожела мач с Оскар Ривас, от когото загуби на аматьорско ниво на олимпийските игри в Пекин през 2008 г. Все още няма изгледи за битка с шампиона Антъни Джошуа за световната титла във версия IBF. Кобрата очаква следващия му мач да е след 3-4 месеца, като отново ще се бие в Щатите, но този път в Ню Йорк.

Снимка: Lap.bg