Пуснаха на свобода сина на Чапкънов

Банковият обирджия Константин бил зависим от наркотиците и дължал пари

Новини
13:33 - 26 Септември 2020
5497
Пуснаха на свобода сина на Чапкънов

Константин Чапкъков, най-малкият от тримата синове на уважавания скулптор Георги Чапкънов – Чапа, бе пуснат на свобода под домашен арест от съда.

Константин бе арестуван на 2 февруари т.г. само часове, след като нахлу въоръжен с пистолет играчка и маскиран с прозиращ чорапогащник на главата в банков офис на бул. „Цар Борис III“, заплаши служителките и си тръгна с 11 хиляди лева. Пишман обирджията обаче бе разпознат по запомнящото се облекло – розови обувки и панталони, комбинирани с кафяво яке, и закопчан още същата вечер. Той прекара 8 месеца в ареста, преди съда да се смили над него и да промени мярката му на „домашен арест“.

Според говорителят на Районна прокуратура – София Невена Зартова, разследването на обира все още не е приключило, имало да се разпитват още свидетели.

Константин се решил да обере банката заради дългове към търговци на дрога, които го притискали да им върне парите. Най-малкият син на Чапкънов бил зависим от дрогата.

Според становище на психиатър, Константин е бил вменяем към момента на обира и следва да носи пълна отговорност за деянието си.

Инцидентът с Констатин срина баща му Георги Чапкънов, който се поболя. „Вече не ми се живее. Съществувам само за да направя паметника на Васил Левски, това единствено ме крепи. После нека Господ ме прибере...“, коментира Чапа непосредствено след ареста на сина си.