Пуснаха под парична гаранция кмет, обвинен за купуване на гласове

Новини
10:00 - 26 Ноември 2021
988
Пуснаха под парична гаранция кмет, обвинен за купуване на гласове

Кметът на санданското село Джигурово Александър Мицев, който бе привлечен като обвиняем за купуване на гласове на изборите, вече е с парична гаранция от 1000 лв.

Това определи тричленен състав на Окръжен съд- Благоевград, който отмени наложената преди седмица от Районен съд-Сандански мярка „домашен арест“ след жалба на защитата. Мотивите за изменение на мярката в по-лека на благоевградските магистрати са, че не съществува опасност той да се укрие или извърши друго престъпление, уточнява struma.bg.

Така 38-годишният кмет, избран от ВМРО, вече ще може да се върне на работното си място, иначе трябваше да го прави от дома си. Всъщност той е в 20 дневен отпуск, който ще бъде прекратен и от понеделник се връща в кабинета са в кметството на село Джигурово, каза Александър Мицев пред репортер на „Струма“. Паричната гаранция ще бъде приведена утре по банковата сметка на съда, добави адвокат Иван Чолаков, който е ангажиран със защитата му.

Както вече пи??ахме, кметът бе арестуван на 14 ноември и обвинен за купуване на гласове по свидетелските показания на баща и син от село Джигурово, които били близки до предишния управник. Адвокат Иван Чолаков заяви, че в хода на разследването ще направи искане да бъде извършена психиатрично-психологична експертиза на свидетелите баща и сина-Николай и Димитър Шекерови, тъй като според него били с интелектуални дефицити и едва ли осъзнават, че с показанията си пред разследващите се самоуличили в престъпление. Бащата твърдял, че кметът му е дал 50 лв. за да упражни правото си на глас. Синът пък казал, че той поискал от кмета да му плати по 50 лв. на него и на жена му, като си правил сметка на нея да и даде 30 лв., а 20 лв. да задържи за себе си. Пари за гласуване обаче така и не получил.