Путин благодари на Ким Чен-ун за гостоприемството при визитата му в Пхенян

Русия
13:32 - 24 Юни 2024
1646
Путин благодари на Ким Чен-ун за гостоприемството при визитата му в Пхенян

Руският президент Владимир Путин благодари днес на севернокорейския лидер Ким Чен-ун за неговото гостоприемство по време на визитата на руския лидер миналата седмица в Пхенян, предаде Ройтерс.

"Тази държавна визита имаше особено значение: тя издигна отношенията между Москва и Пхенян на безпрецедентно високо равнище на всеобхватно стратегическо партньорство", се казва в благодарствената телеграма на Путин, чийто текст бе публикуван на сайта на Кремъл.

Руският президент отбеляза, че сега пред Русия и Северна Корея "се откриват нови хоризонти за плодотворно сътрудничество в най-различни области", отбелязва БТА.

"Ще са радвам да продължим нашия конструктивен диалог и тясно взаимодействие", добавя Путин.

Руският лидер изпрати подобна благодарствена телеграма и на ръководството на Виетнам, който посети също миналата седмица, отбелязва Ройтерс.

"Нашите преговори бяха наистина конструктивни и резултатни. Сигурен съм, че реализирането на постигнатите двустранни споразумения ще допринесе за по-нататъшното укрепване на нашите отношения на всеобхватно стратегическо партньорство", обобщи резултатите от визитата си във Виетнам Путин.

"Разчитам, че ще продължим активното си взаимодействие по актуални въпроси от двустранния и международен дневен ред", добави руският президент.   

Той благодари на ръководството на Виетнам "за радушното посрещане и незабравимото гостоприемство". "Пътуването във вашата страна остави у мен най-добри впечатления", призна  Путин и допълни: "Желая ви здраве и нови успехи за благото на приятелския виетнамски народ".