Путин иска Тръмп на 9 май

Посещение по случай края на Втората световна война на лидера на страната, дала съществен принос в борбата с нацизма, ще е правилна, отсече руският президент

Актуални новини
22:06 - 14 Ноември 2019
4604
Путин иска Тръмп на 9 май

Руският президент Владимир Путин изрази надежда, че американският му колега Доналд Тръмп ще посети догодина Москва за честванията на Деня на победата 9 май и заяви, че Русия е готова за разговори със САЩ, предадоха ТАСС и Ройтерс.

"Колкото до 9 май в Москва, мисля, че посещение по случай края на Втората световна война за лидера на страната, която е дала съществен принос в борбата с нацизма, ще е правилна, вярна стъпка дори в хода на предизборната кампания" в САЩ, каза Путин след срещата на върха на страните от БРИКС в Бразилия.

Той обаче добави, че за момента не планира да се среща с Тръмп.

Говорейки за Сирия Путин призна, че САЩ и Тръмп са дали принос в борбата в Сирия, но добави, че всеки наблюдател може да оцени ролята на Русия, предаде ТАСС. Той каза също, че Русия не смята за легитимно военното присъствие на САЩ в Сирия.

Путин каза още, че Русия е изпълнила целите си, които си е поставила, като е започнала операцията в Сирия - а именно да се попречи на руска територия да проникнат голям брой обучени и подготвени бойци с опит в бойните действия.