Путин ръководи военни учения

Около 12 хиляди войници и офицери участваха в бойни тренировъчни мисии

Свят
16:28 - 17 Октомври 2019
1859
Путин ръководи военни учения

"Руските въоръжени сили изстреляха крилати и балистични ракети като част от ученията "Гръм 2019". Маневрите се ръководят от върховния главнокомандващ Владимир Путин", съобщава "РИА Новости".

По-специално, стратегически Ту-95МС изстрелват крилати ракети Х-101 по цели на учебните площадки в Коми и Камчатка.

В допълнение, междуконтиненталната балистична ракета "Ярс" е изстреляна от военния космодрум в "Плесецк", като бойната МБР удари целта си на тренировъчния полигон "Кура".

Дмитрий Песков заяви, че на 17 октомври Владимир Путин ще ръководи ученията "Гръм 2019" от Националния център за управление на отбраната в Москва.

По време на ученията "Гръм-2019" се отработват въпроси за използване на високоточни ядрени оръжия и оръжия, базирани на нови принципи. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

"Провежда се обучение за управление на стратегическите нападателни сили. Обучението е последният етап от ученията "Гръм-2019", по време на което се оценява способността на руските въоръжени сили да решават проблеми във въоръжен конфликт и ядрена война с прилагането на интегрираната употреба на високоточни ядрени оръжия и оръжия въз основа на нови физически принципи", обяснява той.

Около 12 хиляди войници и офицери участваха в бойни тренировъчни мисии.

Освен това учението включва 213 ракетни установки на стратегическите ракетни сили, до 105 самолета и хеликоптери, включително 5 стратегически ракетоносци, до 15 кораба и 5 подводници, 310 единици военна и специална техника.