Путин с най-голямо доверие в Русия

За мен е много важно да чувствам, разбирам какво искат хората, каза руският президент

Новини
15:26 - 19 Март 2020
2549
Путин с най-голямо доверие в Русия

Президентът на Русия Владимир Путин смята мнението на обикновените руснаци и техните настроения за най-достоверен източник на информация. Той заяви това в интервю пред ТАСС за проекта „20 въпроса към Владимир Путин“.

„Най-много вярвам на обикновените хора“, каза държавният глава.

„Когато общувам с хората, когато има директен контакт, дори краткотраен, ми се струва, че усещам настроенията на хората“.

„Това мое усещане не се е притъпило, не съм го забравил и за мен то означава изключително много. И аз вярвам, че хората са много искрени, разбиращи и откровени“, добави той.

Руският лидер поясни, че „редовият гражданин казва това, което мисли и „каквото мисли, това и казва“.

„И той няма за какво да се оглежда какво ще каже началството“, отбеляза президентът.

„Говорят и критични неща, казват от душа това, което им харесва, или не им харесва“.

„Много ценя това“, подчерта държавният глава. ой добави, че е важно да се вслушва в проблема на всеки човек, защото „от проблема на конкретен човек, могат да се правят изводи за проблемите на милиони“.

В отговор на въпрос какви други източници на информация използва в работата си руският лидер, Путин посочи социологически данни, информация от специални служби и информация от медиите.

Владимир Путин смята за преждевременен въпроса за неговия статут след изтичането на пълномощията му през 2024 година.

Отговорът ще зависи от желанието на руснаците, поясни той.

„Не знам, ще видим“, отговори държавният глава на въпрос като какъв се вижда след 2024 година.

„Има още 4 години, в момента нямам отговор на този въпрос“, продължи президентът.

По неговите думи, това зависи „от настроенията на народа, от желанието на хората“.

„Най-главният и най-принципният въпрос е настроението на голямото мнозинство от гражданите на страната. Разбира се, става въпрос за доверие“, каза Путин.

В същото време той се съгласи, че „елитите могат да бъдат нервни“ поради несигурността по въпроса за властта. Според президента това е минус, тъй като „е възможно разбалансиране“.

„Аз съм наясно с това. Но въпреки това основният източник на сила са хората... За мен е много важно да говоря без
всякакви заобикалки. За мен е много важно да чувствам, разбирам какво искат хората. Това е принципен въпрос“, завърши той.

В понеделник Конституционният съд на Руската федерация призна конституционните изменения, приети по-рано от Държавната дума, одобрени от Съвета на федерацията и подкрепени от законодателните събрания на всички региони на Руската федерация в съответствие с основния закон на страната.

Законът ще влезе в сила, само ако бъде одобрен от общоруския вот, който е насрочен за 22 април.

Документът фиксира редица социални гаранции на конституционно ниво, разширява правомощията на парламента, въвежда ограничения за висшите служители и предвижда не повече от два президентски мандата, но настоящият държавен глава в случай, че изменението влезе в сила, ще може да се кандидатира отново за президент.