Путин с първи думи след атентата: Сбогом, мила, любяща Дария

Доказа с дело какво означава да си патриот на Русия, скърби в телеграма президентът

Русия
17:29 - 22 Август 2022
4684
Путин с първи думи след атентата: Сбогом, мила, любяща Дария

„Гнусно, жестоко престъпление прекъсна живота на Дария Дугина, ярка, талантлива личност с истинско руско сърце - мила, любяща, симпатична и открита". Така руският президент Владимир Путин коментира за пръв път от 20 август, когато бе извършен атентатът срещу дъщерята на Александър Дугин.

"Журналист, учен, философ, военен кореспондент, тя честно служи на народа, на Отечеството, доказа с дело какво означава да си патриот на Русия", написа Владимир Путин в съболезнователната телеграма, цитиран от руските медии.

По-рано Москва обяви, че убийството на Дария Дугина е разкрито и обвини за него украинските специални служби.

Дъщерята на близкия до Путин ултранационалистически идеолог Александър Дугин загина в събота, след като колата ѝ беше взривена.

Руската Федерална служба за сигурност посочи дори извършителя - украинската гражданка Наталия Вовк, родена през 1979 година, предаде ТАСС. Според съобщението Наталия Вовк пристигнала с дъщеря си в Русия на 23 юли, а в деня на убийството били на фестивала "Традиция", на който Дугина била почетен гост. За да организират убийството, двете наели жилище в блока на дъщерята на Александър Дугин.

Според ФСС, след като активират взривното вещество в колата на Дугина, Вовк и дъщеря ѝ заминават за Естония. До момента няма коментар от Киев за обвиненията на ФСС.