Путин за дроновете над Москва: Целят да ни предизвикат

Руският президент опита да демонстрира спокойствие

Новини
19:54 - 30 Май 2023
2605
Путин за дроновете над Москва: Целят да ни предизвикат

Руският президент Владимир Путин видимо се опита да демонстрира спокойствие, когато коментира атаката с дронове срещу Москва, за която руското министерство на отбраната твърди, че включва осем дрона, три от които се разбиха във високи жилищни сгради, без да причинят значителни щети, съобщават руската служба на Би Би Си и ТАСС.

В същото време Путин обясни защо три високи сгради са пострадали от дронове.

"Сблъскахме се със същите проблеми на летището Хмеймим в Сирия. Територията на нашата авиобаза Хмеймим и Москва, огромен европейски метрополис, е просто несравнима", добави Путин. "Ясно е какво трябва да се направи, за да се затегне противовъздушната отбрана в столицата Ще го направим.

В Москва започнаха да инсталират допълнителни системи за противовъздушна отбрана още през януари. Тогава провоенни блогъри прогнозираха, че може да има атаки с дронове срещу руската столица.

Путин заяви, че преди "два-три дни" Русия е нанесла удар по щаба на военното разузнаване на Украйна, което според него е станало с високоточно оръжие, а Украйна е избрала друг път - "да плаши гражданите на Русия, нанасяйки удари по жилищни здания" .

Според Путин целта на днешната атака била "да предизвика ответна реакция у Русия".

Киев не пое отговорност нито за първата, нито за втората атака с дрон срещу Москва.