Queen Rock Montreal завладява кината за 4 дни

Концертният филм от 1981 г. улавя Фреди Меркюри в неговата страхотна мощ

Актуални новини
15:51 - 17 Януари 2024
2884
Queen Rock Montreal завладява кината за 4 дни

Забележителният концерт Queen Rock Montreal завладява IMAX кината в целия свят от 18 до 21 януари 2024 г. Това е първият път, когато концерт на групата на Фреди Меркюри ще бъде показан на кино. Историческият запис от Монреал през 1981 г. е един от последните „сурови и необработени” концерти на бандата.

Забележителното препредаване на концерта на живо предлага на зрителите интимен поглед към грандиозния свят на Queen, с емблематичните и въздействащи изпълнения на Фреди Меркюри, Брайън Мей, Роджър Тейлър и Джон Дийкън.

Всички тези елементи са подсилени от ненадминатото качество на картината и звука в IMAX, включително 12-лентов съраунд звук, което осигурява на публиката безпрецедентно изживяване.

Концертът започва със свръхзаредена версия на "We Will Rock You". Групата изпълнява и други класики като Somebody to Love, Under Pressure, Bohemian Rhapsody и We Are the Champions.


Queen Rock Montreal е своеобразен връх на най-добрите разбиващи постижения на Queen през 80-те. Пак по това време рок бандата за пръв път оглавява чартовете за сингли и албуми.

Queen стават първата група, която едновременно застава начело на класациите за сингли, албуми и видеоклипове във Великобритания, а по време на историческия пробив в Латинска Америка разбиват рекордите по концертна посещаемост, с аудиторията от 131 000 бразилци на стадиона Марумби в Сао Пауло. 

Бандата завършва тази година, изпълнена с изключителни постижения, с форума в Монреал. 24 и 25 ноември са предвидени специално за заснемането на филм с изпълненията им на живо.

И както би могло да се очаква от Queen, те променят изцяло дотогавашната концепция за концертен филм: те са първата банда, която заснема пълното шоу на 35 мм кинолента. След непрекъснато турне почти две години и ентусиазирани от успеха в Латинска Америка, при появата си в Монреал те са в най-добрата си форма.

Както казва китаристът на Queen Брайън Мей: "Мисля, че навремето не осъзнахме, че този филм е увековечил един от най-високите върхове на всички изпълнения на живо на Queen в славните ни дни на сцената. Режисьорът беше много фокусиран върху Фреди и това сега е вероятно най-ценното. Меркюри в целия му блясък и сила.“

Барабанистът Роджър Тейлър добави: "Наслаждавайте се. Бяхме млади! 


Концертният филм е описан като „прозорец към Queen в тяхната най-чиста форма, давайки на публиката по-голямо от живота, завладяващо изживяване от първия ред.“

Известен като "Куин Рок Монреал" (Queen Rock Montrеal), концертът на живо преди това е издаван на VHS и DVD.

Queen Rock Montreal ще бъде пуснат в над 450 IMAX кина в САЩ, Канада, Eвропа, Република Южна Африка, Австралия, Бразилия и Мексико само за 4 дни, започвайки от 18 януари.