Василев: Не съм продукт на ДПС, зависим съм само от двете ми дъщери (НА ЖИВО)

Актуални новини
13:04 - 16 Юли 2021
6301
Василев: Не съм продукт на ДПС, зависим съм само от двете ми дъщери (НА ЖИВО)

Обиждат ме твърденията че съм продукт на ДПС. Бил съм част от Тройната коализция не защото съм ляв, а защото друго обединение нямаше как да гарантира влизането в ЕС. Това заяви Николай Василев на брифинга на ИТН в БТА. Имам само 2 зависимости - от моите прекрасни дъщери.

Имах възможност да опозная хората от ПГ на ИТН, запознапх се с професионалисти и достни хора. Благодаря на медиите за съвместната работа от последните 24 години, каза Василенв.

Бих искал да благодаря на многото хора които ме подкрепиха и на бивши мои колеги от НДСВ.

В този кабинет освен мен няма друг от НДСВ, даже Любомир Дацов не е. Имах въможност да комуникирам и опозная отблизо 17 кандидати за министри - това са страхотни хора. Възможно е чакст от тях да продължат напред и вбъдеще. Ако бяхме получили подкрепа можете да сте сигурни че това щеше да е най-модерният и реформаторски кабинет. Щеше да работи с непозната до сега скорост.

Доста цунамита се насочиха към нас и показаха че съм равноотдалечен от всички. Не съм пострадал от тези атаки, каза Василев.

Привърженик съм на парламентарната република, моята сила е икономическата политика, увери той.

Не се срамувам от това, че ме свързват с НДСВ, но ме обиждат твърденията, че съм продукт на ДПС. Аз съм единствено зависим от двете ми дъщери, бе категоричен бившият вицепремиер и ексминистър на икономиката.

Най-много атаки получих от десния сектор, от мои приятели и съмишленици, определям това като приятелски огън, призна Василев.

Моите ценности, които щяха да отстоявам – западна ориентация на страната, върховенство на закона, а не закон за човека на върха, и като представител на бизнеса съм казвал, че най-големият проблем е съдебната система.

Привърженик съм на парламентарната република. Разработих документ от 68 страници – икономически приоритети „Модернизирай България“, които наброяват над 300 и щях да реализирам, ако бях заел поста на премиер, поднесе новина Николай Василев.

Тошко Йорданов пък поясни, че съставът на новия кабинет на Слави Трифонов ще бъде оповестен скоро. Не е ясно кои министри ще бъдат сменени, няма яснота и кой ще е новият премиер.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ