"Кикимора" празнува 10 години с нов албум и концерт

Култура
14:15 - 24 Ноември 2021
2753
"Кикимора" празнува 10 години с нов албум и концерт

Николо Коцев и неговата рок група "Кикимора" празнуват 10 години с нов албум и концерт. Събитието на 4 декември в "Джой стейшън" ще бъде заснето на DVD, съобщават организаторите.

По думите им проектът включва 11 песни на английски език, създадени в един от най-сложните периоди в историята не само на музикалния бизнес, а и на човечеството изобщо.

Музиката и текстовете на всички песни са на Николо Коцев, с изключение на Love And Pray, която е на фронтмена Никола Здравков.

Езиковия завой в репертоара Николо Коцев обяснява така: "Идеята за новия албум се роди съвсем естествено. Исках "Кикимора" да бъде концертна група. И след като сме българи, и сме в България, защо да пея на английски? Но сега, лишени от контакта с публиката и излизане на сцена, не можем да си вадим хляба от това. Аз съм принуден да взема решение, което поне малко да разшири спектъра на нашата реализация".

"Кикимора" е в състав - Николо Коцев (китари), Никола Здравков (вокали), Николай Тодоров (ударни), Николай Цветков (бас) и Александър Антов (хамонд, пиано и синтезатори).