"Мосфилм" за Ламбо: Енергията, с която той живя и работи, е за завиждане

И руският режисьор Карен Шахназаров скърби за загубата на Стефан Данаилов

Култура
21:01 - 28 Ноември 2019
18738
"Мосфилм" за Ламбо: Енергията, с която той живя и работи, е за завиждане

Генералният директор на „Мосфилм” Карен Шахназаров изпрати съболезнователно писмо до министъра на културата Боил Банов по повод кончината на Стефан Данаилов, научи Lupa.bg. В писмото си генералният директор на най-голямата руска кинокомпания, кинорежисьор, сценарист, продуцент и общественик поднася от свое име и от името на целия екип на кинокомпанията дълбоки съболезнования.

От живота си тръгна един необичайно надарен и талантлив човек, създал множество прекрасни образи в киното, любими на много поколения зрители, пише в писмото си генералният директор на „Мосфилм” и отбелязва, че филмите с участието на Стефан Данаилов имат неизменен успех не само в България, но и в много други страни. Енергията, с която той живя и работи, е за завиждане: работа в киното и театъра, преподавателска работа, в политиката, а и плодотворния период в Министерството на културата на България.

Стефан успяваше навсякъде и най-важното – винаги бе необходим на хората! Честен, открит, весел, винаги готов да помогне, споделя Шахназаров. И добавя, че за свое щастие е познавал Стефан Данаилов, радвал се е на приятелството му, затова и споделя болката на семейството му и на всички българи.

„Винаги ще помним Стефан Данаилов като добър, отзивчив, необичайно мъдър и „дълбок” човек – истински патриот за Отечеството си и голям приятел на Русия. Светла памет и силни аплодисменти за Мастера” - така завършва писмото си генералният директор на „Мосфилм” Карен Шахназаров.