"Спаси София" кани Фандъкова и Манолова на дебат

Четвъртият класирал се в кметската битка Борис Бонев ще бъде водещ на дамския дуел

Актуални новини
21:38 - 29 Октомври 2019
4869
"Спаси София" кани Фандъкова и Манолова на дебат

Организацията "Спаси София" Борис Бонев, който се класира четвърти на кметските избори в София покани кандидатките на балотажа Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) и Мая Манолова (Инициативен комитет) на дебат.

До втория тур на изборите остават 5 дни, а "все още няма помен от дебат за София", казват авторите на идеята за словесния дуел. Те предлагат водещ на проявата да е именно Борис Бонев. Младият възпитаник на Сорбоната направи истински пробив по време на местните избори. Макар да е четвърти на кметския вот, той беше избран за независим общински съветник в столицата, без да има партия или партийна листа зад гърба си.

От "Спаси София" предлагат Манолова и Фандъкова да дебатират по четири основни теми - транспорт, градска среда, чистота на въздуха и открито управление.

Борис Бонев е голямата изненада на местните избори в София - макар че се класира четвърти на кметския вот, той спечели място в Общинския съвет като независим общински съветник

"Имаме готовност да предоставим неутрална платформа, за да могат софиянци да решат кой е по-подходящият кмет за София. Предлагаме дебатът да се проведе в четвъртък, от 20 часа. Покани са изпратени до щабовете на г-жа Йорданка Фандъкова и Мая Манолова и ги молим за потвърждение до утре в 14 часа", пишат още от неправителствената организация.

Подобен дебат би бил прецедент - отпаднал от кметската надпревара да кани на дебат претендентите за кметския стол, които се явяват на балотаж.