"Възраждане" зове за военен преврат

Копейкин дава ПП на Гешев за шпионаж и национално предателство

Политика
12:25 - 26 Май 2023
8794
"Възраждане" зове за военен преврат

Скандалите в Продължаваме промяната и трусът, предизвикан от бъдещата коалиция с ГЕРБ и пуснатите записи от заседанието на Изпълнителния съвет на партията на Кирил Петков и Асен Василев, стигнаха до нови изцепки на третата политическа сила "Възраждане". 

Депутат на Костя Копейкин директно намекна, че политическата криза в страната трябва да се реши само с военна намеса. Златан Златанов каза, че е важно, щом посолства на чужди държави ще определят шефовете на родните служби (по чутото от записа на Гела - б.р.), включително на "Военно разузнаване", дебатите в Народното събрание за приемането на механизма за разследване на главния прокурор днес да бъдат излъчвани пряко от Военния телевизионен канал под шапката на служебния министър на отбраната Димитър Стоянов. 

"Защото е добре военните да знаят какво се случва. И може би е добре и да се намесят, щом чужди посолства ще определят кой да управлява нашите служби", заяви Златанов. 

И съобщи, че "Възраждане" на Костадин Костадинов готви сигнал именно до Иван Гешев срещу лидерите на ПП за шпионаж и предателство към отечеството именно заради думите на Асен Василев от записа, че дипломатическите мисии на страни от ЕС и НАТО "съгласуват" председателите на ДАНС, СВИ, ДАТО, НСО и др., посочени от коалиция ГЕРБ-ПП.