Рачков брои 44 бона за училище на сина си

Нещо за четене
11:19 - 17 Септември 2021
11865
Рачков брои 44 бона за училище на сина си

Тлъсти пачки за образованието на сина си хвърля Димитър Рачков. Комикът изпрати наследника си, който носи неговото име, по-рано на училище от всеобщо приетата дата 15 септември, когато учениците в държавните училища в цялата страна се връщат в класните стаи. Митко-младши започна с уроците още от 1 септември, защото е ученик в частния френски лицей в София "Виктор Юго".

Школото е сред най-престижните в столицата и негови възпитаници са са цяла плеяда ВИП наследници с родители звезди от шоубизнеса, милионери и политици. Синът на актьора е в гимназиална степен, което прави образованието там още по-скъпо. Справка с ценоразписа на френския лицей, публикуван на официалния им сайт, показва, че една учебна година струва на всяко семейство, решило да запише детето си там, 11 080 лева. Внушителната сума се плаща на три вноски - на 1 септември, на 1 януари и на 1 април.

Според елементарни сметки за 4 години обучение от 8 до 12 клас Рачков ще трябва да се бръкне над 44 лева само, за да покрие учебните такси на сина си. В сумата, равняваща се на двустаен апартамент в провинцията, не влизат цените на допълнителните изпити, които се държат според учебната програма, нито пък транспортни разходи, униформи и други ученически пособия, от които всяко дете има нужда.

Рачков-младши бил записан в елитното школо по настояване на майка му Христина Апостолова - главната сценаристка на "Откраднат живот" и настояща половинка на Евтим Милошев. В същото училище, но в по-малките класове, е синът й от Милошев - Петър.