Радев доволен, Плевен дава сертификат за летци и авиоинженери

Отварянето на комплекса е сравним по значимост с възстановяването на авиоучилището

Новини
15:25 - 18 Януари 2023
2106
Радев доволен, Плевен дава сертификат за летци и авиоинженери

В изнесения в Плевен комплекс за авиационно образование най-сетне летци и авиоинженери ще получават сертификат за летателна и инженерна правоспособност по правилата на гражданската авиация. Позиционирането на комплекса в Плевен ще привлече още повече млади хора и ще им помогне да усвоят още по-уверено сложните авиационни науки. Това каза президентът Румен Радев преди да пререже лентата на новия комплекс на Висшето военновъздушно училище в Плевен.

Радев сравни по значимост отварянето на комплекса с възстановяването на авиоучилището и го определи като "важен акт за системата на висшето военно образование, за регион Плевен и цялата българска авиационна общност."

Днес съм тук, за да подкрепя волята, визията, всеотдайността и труда на ръководството на военновъздушното училище, на преподавателите, на курсантите, на студентите, които с безрезервната и изключително важна помощ на община Плевен, на редица институции, успяха само три години след връщането на академичната самостоятелност да придадат на военновъздушното училище облик на водещо в системата на висшето военно образование. Убеден съм, че това ползотворно партньорство ще продължава и занапред.

И мога да ви гарантирам, че както вие успяхте да покажете резултатите от взаимодействието на държавна и местна власт, държавата ще продължи да ви подкрепя. За да видим заедно с общината в най-скоро време този регион облагороден и съответстващ на нивото на вашите амбиции, размах на мислене и способности, заяви още Радев.