Радев между Деси и Брижит Макрон в Елисейския дворец

Президентът присъства на прием преди откриването на Олимпийските игри

Свят
20:03 - 26 Юли 2024
3729
Радев между Деси и Брижит Макрон в Елисейския дворец

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати в Елисейския дворец от президента на Франция Еманюел Макрон и съпругата му Брижит Макрон, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Еманюел Макрон и Брижит Макрон са домакини на официален прием преди тържествената церемония по откриването на ХХХІII Летни олимпийски игри тази вечер в Париж.

В рамките на събитието Румен Радев проведе неформални разговори с президента на Словакия Петер Пелегрини, с емира на Държавата Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани, с краля на Испания Фелипе VI, с Албер II - принц на Княжество Монако, и други държавни и правителствени ръководители. 

По рано днес Румен Радев каза, че вярва, че българските спортисти ще донесат поводи за гордост на страната с представянето си на Олимпиадата в Париж.

"Светът отново е Олимпиада и Париж посреща XXXIII-ите Летни олимпийски игри, за съжаление, в трудна ситуация на остри конфликти, кризи и противопоставяне, но както вчера заяви председателят на Международния олимпийски комитет Томас Бах - в момента Олимпийските игри са единственото събитие, което може да обедини света, защото Олимпийските игри винаги са били символ на мир, разбирателство и добросъседство", посочи още българският президент.

Той изтъкна, че дълбоко вярва, че идеалите и принципите, върху които е изградено олимпийското движение, ще продължат да ни обединяват и да ни вдъхновяват за един по-мирен, по-справедлив свят.